СКАНДАЛ В ЦИК! Новият кмет на Благоевград Илко Стоянов и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов остават депутати

Голям скандал гръмна в ЦИК! Въпреки че не желаят, кметът на Благоевград Илко Стоянов и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов остават депутати. Това реши ЦИК на заседанието си тази вечер, което е абсолютен прецедент.

Членовете спориха за това дали Комисията изобщо има правомощията да разреши на избран депутат да се откаже от мястото си в парламента.

След напрегнато гласуване и прегласуване ЦИК реши – градоначалникът Илко Стоянов остава и депутат, което е в несъвместимост с позицията му на кмет на Благоевград.

Другият спор беше около отказа на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов да бъде обявен за народен представител от конкретни райони.

Заседанието на ЦИК започна в 19.00 часа тази вечер и под точка 2 в дневния ред бяха подадените декларации на новоизбрани депутати, че се отказват от местата си, сред които бяха и тези на бившия премиер Бойко Борисов и новоизбрания кмет на Благоевград Илко Стоянов.

В станалите разисквания обаче надделя мнението, че депутатите могат да бъдат освовободени само от Нородното събрание, след като то се конституира. Това най-вероятно ще стане следващата седмица. Междувременно обаче днес Стоянов се закле като кмет, а това означава, че в близките няколко дни ще съвместява кметската си длъжност с депутатска, което абсолютно противоконституционно.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

3 Коментара

  1. Ювенал

    Айде пак нови избори за кмет, същият казус като с Томов – процедурен пропуск “не се е отказал навреме от кандидат дУпетатството”! Адвокатите на Томов са на ход.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *