HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

СКАНДАЛ! Ексшефът на ССО Васил Янчев: Заради жалби за некачествено саниране К. Данчов ме заплаши: До 17 часа съм технически ръководител, след това ставам мутра!

„Заради жалба за некачествено саниране ме заплашиха с физическа саморазправа“, огласи пред вестник „Струма“ бившият шеф на „Студентски столове и общежития“ към ЮЗУ Васил Янчев, когото съседите му от трите входа на блок 5 в жк „Струмско“ в Благоевград са натоварили с ангажиментите на председател на УС на сдружението на етажната собственост. Завчера той е подал жалба в полицията срещу техническия ръководител Костадин Данчов, който отговаря за работата на строителите.

„Заплаши ме директно, каза ми да нямам работа с тях, защото до 17 часа е технически, след това става мутра“, възмутен и силно притеснен разказа Васил Янчев.

Преди няколко дни живеещите в блока пуснали жалба в общината, подкрепена с подписите на всички за некачествени строителни дейности по санирането. Работата започнала още миналия октомври, изпълнител на обекта е варненската фирма „БГ Ленд Ко“ ООД със собственик Стефан М. Соколов. Според жалбата на живеещите в бл. 5 при монтажа на изолацията на 90% от блока не са изпълнени всички технологични операции и боята е положена директно върху мрежата, без да е измазано й грундирано, което не гарантира, че ще издържи дълго. На много места подпрозоречните ламарини не са съизмерими и дъждовната вода направо се стича под тях, а оттам и върху изолацията. Входните врати са направени от най-тънкия алуминиев профил, напълно различен от този на околните, също наскоро санирани блокове. Не всички мазета са измазани, много от прозорците там не са монтирани и не са обърнати. На стълбището във вх. А на две места са монтирани неотваряеми прозорци, които няма как да се мият. От покрива тече на първия етаж. Въпреки обещанието, че за сметка на подмяна на вратите по стълбището ще се сменят водопроводните щрангове, и двете неща не са направени. Забележките на 66 семейства, подписали се под жалбата, са отбелязани общо в 13 точки.

Завчера техническият ръководител на обекта Костадин Данчов поискал среща с В. Янчев. „Явно беше ядосан, че пак сме се оплакали в общината, защото това е втората ни жалба“, обясни Янчев. Първата е отпреди месец. От общината идвали на проверка и гарантирали, че всичко ще се оправи. „Никой не контролира работниците какво правят и как работят, затова и за качество направо не може да се говори“, ядосва се В. Янчев.

„Чашата преля обаче от заплахите на К. Данчов. „Прави си сметка“, каза ми, направо ме заплаши. Не знам колко струва нашият блок, но се съмнявам дали и половината са вложени”, подозира домоуправителят.

Преди около месец собственикът на фирмата изпълнител Ст. Соколов дошъл на място да види какво става, вероятно заради първата жалба и заканите на живеещите там за ефективни протести. Обещал на хората, че три дни по-късно ще се върне, за да му представят списък със забележките си, но до вчера така и не се бе появил.

„Между чук и наковалня съм. Съседите ме обвиняват, че съм се съюзил с техническия ръководител и строителя и не защитавам исканията им“, ядосва се Янчев. Категоричен е обаче, че заедно със съседите си, ако се наложи, ще стигнат до ефективни протести.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *