Скандал! Тузарското селище „Делта хил“ без режим на водата

Тузарското селище „Делта хил“ над пернишкото село Кладница не е имало воден режим до този момент. Това стана ясно при посещение на кмета на Перник Станислав Владимиров в пернишкия квартал „Църква“, където чешмите са сухи вече 5-то денонощие. С градоначалника бе и управителят на „ВиК“ инж. Иван Витанов, съобщиха жители на пернишкия квартал.

Хората от „Църква“ поискаха режимът да се спазва, а не при едни водата да не спира, а други да са подложени на тотален геноцид.  Владимиров и Витанов направиха проверка на помпената станция в квартала. Оказа се, че в момента към Перник се подава нормално количество вода – 320 л. в секунда.  За „Църква“ обаче отиват около 50 л. в секунда, което е недостатъчно. Затова ще бъде отворен крана на „Витошкия водопровод“, който неясно по какви причини до момента е бил затворен. Така водата ще потече и към „Църква“.

Тузарите в „Делта хил“ пък също ще усетят от водната криза в Перник. Там също ще бъде въведен режим.

Кметът поиска от управителя на „ВиК“ да бъде предложена нова организация на водоподаване, така че всички в общината да имат вода. В момента на сухо освен „Църква“ са и редица села от региона. Заради това най-вероятно ще се наложи Перник да мине на 7-часов режим, а не както до сега на 10-часов. Това обаче предстои да бъде уточнено.

СНИМКА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *