HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

СКАНДАЛ! Черно-бели учебници за по-бедните ученици

Учениците от втори и шести клас ще използват нови безплатни учебници през идващата учебна година. Учениците от осми клас също ще са с нови учебници, но ще трябва да ги заплатят. По тази причина издателство “Просвета” предлага цветните варианти на помагалата да бъдат по-скъпи, а черно-белите – по-евтини, съобщава морето.нет.

Учебниците за осми клас са изготвени по нова програма, одобрена от МОН. Цветните им варианти ще бъдат с 30% по-скъпи от черно-белите. Директорът на издателството Никола Кицевски каза, че цветният вариант все пак е оптималният. Той допълни, че има учебници, за които няма възможност да има черно-бял вариант като тези по биология например.

Учебниците за едно семейство струват около 200 лева в зависимост от паралелката, в която учи детето. Електронните учебници биха излязли около 100 лева. При две деца бюджетът за помагала се утежнява още повече.

По тази причина от издателство “Просвета” считат, че е важно учителите да се съобразяват както с нивото на учениците, така и с материалното им състояние.

Отговорът от МОН не закъсня.

Министерството на образованието и науката не дели децата на бедни и богати, общата цел е образованието да дава равен шанс за успех на всички деца, се казва в официално съобщение.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *