
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- скариди – 250 г
- чили чушки
- магданоз
- тиквички – 2 бр.
- черен пипер
- домати
- чесън – 5 скилидки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвям винаги със зехтин, задушени една минутка с чесън и чили.
След това доматче, за да не се пържат, а задушат. Към домата добавих настъргана тиквичка (по този начин тиквичките поемат ароматите по-добре).
Имам вариант без тиквичката – само две доматчета, скариди. Задушавам да остане на мазнина.
Скаридите могат да се приготвят в черупките им, но при готвене вкъщи те се обелват, за да не погълнем при хапването някоя песъчинка, а е страшно, когато са мазнички със сосове, полепват по ръцете и къде ли не.
Препоръчвам тези скариди с тиквички – така приготвени са много, много вкусни.
Направих експеримент суши с плънката – отзивите бяха неочаквано много добри!
loading...