Скариди с тиквички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • скариди – 250 г
  • чили чушки
  • магданоз
  • тиквички – 2 бр.
  • черен пипер
  • домати
  • чесън – 5 скилидки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Приготвям винаги със зехтин, задушени една минутка с чесън и чили.

След това доматче, за да не се пържат, а задушат. Към домата добавих настъргана тиквичка (по този начин тиквичките поемат ароматите по-добре).

Имам вариант без тиквичката – само две доматчета, скариди. Задушавам да остане на мазнина.

Скаридите могат да се приготвят в черупките им, но при готвене вкъщи те се обелват, за да не погълнем при хапването някоя песъчинка, а е страшно, когато са мазнички със сосове, полепват по ръцете и къде ли не.

Препоръчвам тези скариди с тиквички – така приготвени са много, много вкусни.

Направих експеримент суши с плънката – отзивите бяха неочаквано много добри!

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *