Скаути следят под лупа таланти от „Пирин“ /ГД/ за „Лудогорец“

Двама от най-младите футболисти в мъжкия отбор на третодивизионния „Пирин“(ГД) са попаднали в полезрението на шампиона „Лудогорец“. Интереса на разградчани са привлекли с изявите си крайните бранители на неврокопчани. Номинално левият бек Борис Иванов е единият от харесаните. 19-годишният бранител дойде през лятото от школата на благоевградските орлета и бързо се наложи в схемата на Димитър Крушовски. Тийнейджърът е сред футболистите с най-много игрови минути през сезона с пропуснати едва 90 минути заради натрупани жълти картони. През зимата имаше възможност да избира дали да смени клубната си принадлежност, но предпочете да остане в южния град.

С две лета по-малкият Мартин Кочанов също може да потегли след края на първенството към Делиормана. Той захапа шанса си за пръв избор на треньорския щаб в края на есенния полусезон и след пролетния рестарт на кампанията е твърд титуляр в състава на неврокопчани на мястото на претърпелия операция Иван Грънчаров. М. Кочанов е ученик в местната ПМГ „Яне Сандански“, а кариерата му стартира в другия местен клуб „Неврокоп“, изкара известен период и в „Пирин“ /Бл/.

С наблюдението на двамата с Б. Иванов е натоварен скаутът на Хегемона и бивш наставник на гоцеделчевци Яков Папарков, което обяснява неколкократното му присъствие на мачовете на земляците.

ГЕОРГИ АЛЕКСАНДРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *