Ски писалките от Сапарева баня счупиха клубен рекорд по медали

Клубен рекорд по медали от едно състезание счупиха младите ски бегачи от СК „Паничище“ на държавното първенство за всички възрасти в курорта Боровец. „Писалките“ от Сапарева баня напълниха кошницата си в тридневната надпревара общо с 55 отличия, което е връх в 8-годишната история на клуба.Част от възпитаниците на тандема Райко и Илиан Пенев са призьори и в биатлона. В последния старт – преследването в свободния стил, бегачите от градчето с най-горещия гейзер затвърдиха реномето на една от водещите школи у нас при подрастващите.

В състезанието на девойките старша възраст титлата заслужи Любомира Пехливанска, а среброто спечели Йоана Галева. Златото си от предните два дни дублира Валентина Димитрова, която отнася конкуренцията и с пушката на огневия рубеж. Нейна първа подгласничка стана Мария Кънинска.

Отново хегемонията на сапаревобанчани бе при по-малките. Почетната стълбичка окупираха при момичетата младша Гергана Джаджарова, Василена Пехливанска и Юлиана Чечева, а при момчетата първи е Георги Наумов, следван от Лъчезар Божилов и Веселин Белчински. Сред медалистите се наредиха и Даниел Пешков и Красимир Атанасов /втори и трети при юношите мл. в-ст/, както и Елеонора Жишкина и Десислава Джаджарова /при девойките/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *