Топ теми

СКОК В КАРИЕРАТА! Родената в Кресна юристка Ил. Тодорова назначена за зам. министър на околната среда и водите

Юрист от Пиринско е новият зам. министър на околната среда и водите. Родената в Кресна Илияна Тодорова досега заемаше поста директор на дирекция „Управление на водите“ в МОСВ.

До кадровата рокада се стигна, след като министърът на околната среда и водите Емил Димитров заяви пред премиера Бойко Борисов желание заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри, които да отговарят за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията. Министър-председателят подписа заповеди за назначаването на двама нови зам. министри, като втората, Славея Стоянова, също е дългогодишен служител в МОСВС, която е заемала различни ръководни длъжности.

Иначе Илияна Тодорова е с безупречна професионална репутация, като по-голямата част от кариерното й развитие е в Благоевград като юрист в Басейнова дирекция и ВиК. Преди няколко години печели конкурс в МОСВ и оглавява дирекцията „Управление на водите“ – сектор, който ще продължи да управлява вече в качеството си на зам. министър.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *