Скордалия

Продукти

1/2 ч.ч. орехи
3 скилидки чесън ( стрити в хаванче)
1/2 филия стар хляб без кората ( накисната във вода и изстискана хубаво)
сол, черен пипер, зехтин, оцет

Приготвяне

Изпечете орехите на сух тиган за около 5 минути.Сложете ги в блендер, добавете филията хляб, чесъна, подправете със сол и черен пипер на вкус и смелете до финна смес. добавете 1.с.л. оцет отново блиндирайте и бавно налейте окло 1/2 кафена чашка зехтин.
Сложете в бурканче в хладилника и ползвайте в рамките на 3-4 дни.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *