СКРИТ ТАЛАНТ! Касиерката на община Кюстендил украси кабинета си с хумористична награда

Дългогодишната касиерка на община Кюстендил Антоанета Пенева украси кабинета си с диплом и плакет със специална награда за автентичен хумор, присъдени й от журито на традиционния фолклорен фестивал „Струма пее“. Той бе организиран за 12-а поредна година от община Невестино.

„Отидох сама, на добра воля. Хумора си го измислям аз или пък пресъздавам нещо прочетено, което ме е впечатлило. Обикновено моите герои са поп, даскал, младоженец, невеста“, разказва Тони.

Заради хумора си дамата е желан и канен гост на различни землячески срещи и събори. „За сценките си имам специално ушит костюм за целта, обличам се като баба и той ми е само за тези поводи“, казва с усмивка кюстендилката, която е на касата на общината вече 22 години.

„Мога да кажа, че тласък да разказвам моя хумор ми даде Валентин Кенов, художествен ръководител на ансамбъл „Пауталия“. За това съм му много благодарна, той ме окуражи и бе човекът, помогнал ми да се освободя от сценичната треска“, допълва касиерката на кметството.

„С моя хумор успях да разсмея и журито, когато видя усмивките по лицата на хората, няма как да не ме удовлетвори. Ходила съм и на фестивали в Казичане, Перник, а участието ми в „Струма пее“ е за втори път. Представих се и през 2015 година, но от това, последното издание, сега имам награда“, казва доволна и с усмивка хумористката.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *