Славянски гювеч с кайма

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г свинско месо – смляно
1 ч.ч. ориз
1 глава лук – голяма
3 бр. чушки – едри червени
3 бр. чушки – едри зелени
3 бр. доматимагданоз
олио
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
3 ч.ч. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистваме лука. Нарязваме го на ситно и го запържваме за кратко в 5 с.л. олио, което предварително сме сгорещили. Почистваме чушките и ги режем на едри парченца. Чушките, които използвах, са от едрите, хубаво е да се усещат вътре в ястието. След кратко запържване на лука, добавяме чушките вътре. Задушаваме чушките, като бъркаме често. Готови са след като са поомекнали. Добавяме ориза и разбъркваме. Каймата я слагаме в купичка и омачкваме добре, като към нея слагаме 1/3 ч.ч. вода. Прибавяме каймата към зеленчуците в тигана и разбъркваме. Трябва каймата да стане ронлива и да си промени цвета. Нарязваме един от доматите на много ситно и го прибавяме и него при другите продукти в тигана. Разбъркваме добре. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Нарязваме на ситно магданоз и него слагаме вътре и разбъркваме, за да овкусим добре. Прехвърляме всичко в малка тава и наливаме 3 ч.ч. топла вода. Нарязваме на шайби останалите два домата и ги подреждаме един до друг върху ястието. Най-отгоре поливаме с 4 с.л олио. Печем на 200 градуса до готовност. Оризът трябва да си поеме водата и доматките да се запекат. Супер вкусно и леко ястие.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *