Сладкиш ”Наполеон”

Продукти

1 пак. кори за баница
4 с.л. краве масло
4 яйца
7 с.л. брашно тип 500
1,50 ч.ч.захар
1 пак. ванилия
1 л краве прясно мляко

Начин на приготвяне

1.
Натрошаваме суровите кори, прибавяме разтопеното масло или маргарин към тях, разбъркваме и ги слагаме във фурната да се запекат. От време на време ги разбъркваме, за да не загорят, и да се опекат равномерно всички до златисто.

2.
За млечния крем: Разбиваме 4 яйца с 1 1/2 чаша захар до побеляване, добавяме 7 с. л. брашно и ванилията. Слагаме млякото на котлона, като се сгорещи, махаме встрани и изсипваме на тънка струйка сместа и бъркаме енергично, до сгъстяване на крема.

3.
В същата тавичка, в която сме запекли корите, слагаме един плътен слой от тях и отгоре слагаме крем, пак кори, крем и така до свършване на двете.

4.
Накрая трябва да има крем, и тънък слой ситно натрошени кори отгоре, може да декорираме с шоколадови или захарни цветни пръчици. Хубаво е сладкишът да престои няколко часа, за да поемат корите крема и да се насладите на един невероятен десерт.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *