Refan-728×90-July-2019

Сладкиш „Негърче“

Необходими продукти:

За тестото:

2.5 ч.ч. брашно

1.5 ч.ч. захар

15 г бакпулвер

2 с.л. какао

3 бр. яйца

1 ч.ч. кисело мляко

1/2 ч.ч. олио

1 пакетче ванилия

За глазурата:

100 мл прясно мляко

60 г масло

3 с.л. захар
За намазване:

1 с.л. олио

Начин на приготвяне:
Всички продукти трябва да са на стайна температура, вместимостта на чаената чаша е 200 мл.
Разбийте яйцата със захарта до получаване на бяла кремава консистенция, добавете олиото до пълното му поемане, накрая сложете киселото мляко.
Пресейте брашното, бакпулвера, ванилия и какаото. Сипвайте по малко от сухите съставки към яйчената смес, ползвайки бъркалка или шпатула до пълното им поемане и получаване на кексово тесто.
Подмажете с олио тава с диаметър 28 см, или средна по големина правоъгълна тавичка. Изсипете сместа в нея и сложете във фурна на 170 градуса. Печете сладкиша за 30-40 минути или до суха клечка. Извадете и охладете.
Направете глазурата за негърчето. В касерола или малка тенджерка смесете продуктите, сложете на котлона и гответе до кипване на сместа, като непрекъснато разбърквайте, за да не захване и загори.
Разрежете сладкиша на парчета, може да го надупчите произволно и с клечка, за да може глазурата да проникне в него. Изсипете глазурата отгоре, подравнете, така че да го покрие изцяло и оставете да се охлади.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *