Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Сладкиш “Негърче”

Необходими продукти

2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч кисело мляко
1 к.л сода
3 с.л. олио
2 с.л какао
1 1/2 ч.ч брашно

за глазурата: 

6 с.л. вода
6 с.л. захар
2 с.л. какао
1/2 пакетче краве масло

Начин на приготвяне

Яйцата, захарта, киселото мляко (угасено със содата), олиото и какаото се разбъркват добре, бавно се прибавя брашното предварително пресято. В подходяща тава се слага лист хартия за печене и се изсипва сместа. Продуктите за глазурата се слагат на слаб огън и се бъркат без прекъсване до получаване на гладка смес. След като се изпече и се охлади сладкишът се залива с глазурата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *