HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Сладкиш с бял шоколад и ябълки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

30 бишкоти
1 пакетче нишесте пудинг на д-р Йоткер ванилия
2 бр шоколади бели LZ 50
краве масло
12 с.л. кристална захар
500 мл прясно мляко
2 ябълки червени сладки
портокал за украса
захарни фигурки за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме ябълките, белим ги, почистваме ги от семената и ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги в тенджерка и поръсваме с 3 – 4 с. л. кристална захар. Включваме котлона и задушаваме ябълките със захарта, докато омекнат и като започнат да се карамелизират леко, дръпваме от котлона и оставяме да се охладят. Приготвяме сироп, с който ще сиропираме бишкотите, като в подходящ съд сипваме 3 супени лъжици захар, слагаме на котлона и като се карамелизира внимателно наливаме 1 ч.ч. топла вода. Внимаваме да не ни изпръска карамела. Загряваме докато карамелизираната захар се разтвори във водата и се образува сироп. Готовият сироп също оставяме да се охлади.

Сваряваме крема, като разтваряме в 100 мл прясно мляко, нишесте пудинг на д-р Йоткер. Другото прясно мляко 400 мл слагаме на котлона в тенджерка. Подслаждаме със захар. Когато захарта се разтвори и млякото заври, наливаме разтвореното нишесте и с непрекъснато разбъркване сваряваме крема. Когато е готов дръпваме от котлона и към крема слагаме единия от шоколадите и 20 г краве масло. Разбъркваме докато се разтопят и с периодично разбъркване охлаждаме крема. Охладеният крем смесваме с ябълките. В тавичка слагаме от бишкотите, сиропираме леко със сироп, сипваме от крема и отново редим бишкоти, сироп, крем и така колкото пласта предпочитаме. Отгоре сладкиша трябва да е намазан с крем. Другият шоколад , начупваме в тенджерка на парченца и смесваме с останалото краве масло и 1 суп. лъжица вода. Разтапяме поливаме отгоре на сладкиша. Украсяваме сладкиша с парченца портокал и захарни украси.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *