Сладкиш с дюли, орехи и целувки

Продукти

*разтопено краве масло – 225 гр.
*брашно с набухвател – 225 гр.
*бакпулвер – 5 гр.
*захар – 200 гр.
*яйца – 4 бр.
*орехови ядки смлени – 150 гр.
*конфитюр от дюли – 300 гр.
*прясна дюла – 1 брой
*готови целувки среден размер – около 26 бр.
*захар – 2 с.л.

Начин на приготвяне

Разбийте на гладка смес кравето масло, брашното, бакпулвера, захарта и яйцата. Добавете ореховите ядки и разбъркайте добре. Покрийте дъното на 28 см. форма с отварящи се стени с хартия за печене.

Изсипете половината от готовата смес. Разпределете целувките по цялата повърхност. Изсипете конфитюра в паничка и го разбъркайте добре, за да не стои на бучки. Разлейте го върху целувките. Отгоре разпределете останалата орехова смес. Загладете добре, за да се покрие хубаво горната част.
Измийте дюлата и я настържете на едро ренде. Не я режете предварително, за да ви е по удобна да я държите, за да не се порежете на рендето, тъй като е твърд плод. Поръсете я равномерно по целия сладкиш и поръсете с двете лъжици захар.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около един час. След първите 30 мин. от печенето покрийте формата с фолио за печене, за да не загори отгоре сладкиша. Целувките при печене ще излязат почти на повърхността, което не бива да ви притеснява.Те са много леки и това е естествен процес. След готовност извадете сладкиша от фурната и го оставете да изстине напълно преди да го отстраните от формата.

Държа да отбележа,че сладкишът не е подходящ за хора, които имат повишена захар, тъй като е много сладък. От него се хапва по малко. Рецептата си е моя приумица и аз го харесвам направен точно така.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *