Топ теми

Сладкиш с кайсии

Необходими продукти:

брашно – 2 ч.ч.

яйца – 4 бр. /по – малки/

масло – 125 г

захар – 3/4 ч.ч. + 2 пакетчета ванилена захар

бакпулвер – 1 бр.

канела – 1/3 ч.л.

лимони – кора от 1 лимон + 2 с.л. сок

кайсии – разполовени

Начин на приготвяне:

Омекналото масло се разбива със захарта, лимоновия сок и кората. Яйцата се прибавят едно по едно. В отделна купа се смесват брашното, канелата, ванилената захар и бакпулвера.

Добавят се към сместа. Трябва да се получи относително гъсто маслено тесто. Изсипва се в подходяща форма за печене и тестото се заравнява.

Отгоре се подреждат разполовените кайсии, но без да се притискат. Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Докато е топъл се поръсва с пудра захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *