Сладкиш с кайсии

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кайсии – 400 г
  • захар – 1 ч.ч.
  • краве масло – 60 г
  • яйца – 4 бр.
  • захар – 1 ч.ч.
  • брашно – 1 ч.ч.
  • бакпулвер – 1 пакетче

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В тавичката, в която ще се пече сладкишът, се слага една чаена чаша захар да се карамелизира.

След като се карамелизира, се прибавя кравето масло и сместа се разбърква.

Отгоре се нареждат измитите, почистени от костилки кайсии с разреза надолу.

В купа се разбиват яйцата и захарта на пухкав крем. След това към тях се прибавя пресятото брашно и бакпулвера.

Сместа се разбърква добре и се изсипва върху кайсиите.

Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Готовността му се проверява с дървен шиш или клечка за зъби.

При поднасяне се обръща върху голяма чиния с плодовете нагоре.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *