Сладкиш с череши

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 4 бр.
  • захар – 1 ч. ч.
  • олио – 1/2 ч. ч.
  • кисело мляко – 1/2 ч. ч.
  • сода за хляб – 1 к. л.
  • брашно – 2 ч.ч.
  • бакпулвер – 1 бр.
  • череши – 300 г почистени от костилките
  • пудра захар – за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Мерителната чаша е с обем 250 мл. Яйцата се разбиват със захарта докато удвоят обема си.

Добавят се олиото, киселото мляко със содата и брашното с бакпулвера.

Сипва се в намаслена и набрашнена тавичка. Отгоре се подреждат почистените от костилките череши.

Сладкишът се пече на 180 градуса за 30-35 минути. Поръсва се с пудра захар.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *