Сладкиш с череши

Необходими продукти:

1 кг череши

90 г меко краве масло

120 г захар

2 яйца

щипка сол

130 г брашно тип 500

1 ч. л. бакпулвер

настъргана кора и сок от 1/2 лимон
пудра захар

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 180 С.
Черешите се измиват и обезкостяват.
Маслото се разбива със захарта и солта до пухкава смес.
Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко сместа се разбива добре.
Добавят се лимоновата кора и сок, след което се пресява брашното заедно с бакпулвера.
Тестото се разбърква.
Огнеупорна кръгла тава (26 см) се намаслява и се застила с хартия за печене.
Изсипва се тестото и се изравнява, отгоре се изсипват черешите, като леко се притискат.
Сладкишът с череши се пече 50-55 минути.
По желание при поднасяне се поръсва с пудра захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *