Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Сладки пурички с турски кори

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

турски кори – 1 бр. голяма ръчно точена /диаметър 80 см./ 
захар – 1/3 ч.ч 
канела – 1 ч.л 
орехи – 1/2 ч.ч 
галета – 1 с.л 
сушени кайсии – 2 бр.ябълки – 4 бр. малки 
пудра захар за поръсване 
масло –  2-3 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разгъваме кората на масата. Кората е мека, тънка, голяма и ръчно точена. Режем я през средата и после всяка половина на по шест триъгълника. Трябва да станат дванадесет триъгълника. Обелваме ябълките и ги настъргваме с едро ренде. Почистваме орехите и смиламе с машинка за мелене на ядки. В купичка слагаме ябълките, които настъргахме, смлените орехи, захарта, галетата, нарязани кайсии на ситно и канелата. Разбъркваме да се смесят добре. В широкият край на всеки триъгълник слагаме от сместа, подгъваме краищата навътре и навиваме на пурички. Нареждаме всички пурички в тава, покрита с хартия за печене. Върху всяка пуричка отгоре слагаме по малко масло на по две места. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна. Като се изпекат подреждаме върху решетка да се охладят. Поръсваме ги с пудра захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *