Сладоледена торта с течен шоколад

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 шоколадов блат
500 г сладолед по избор
1 шоколад с ядки
100 г малини (пресни или замразени)
200 г течен шоколад
150-200 мл сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сложете блата във форма със свалящи се страни (или ринг за торти). Поръсете го с 2-3 с. л. прясно мляко, разтворено с малко захар. Отгоре покрийте със сладоледа и загладете добре.

Наредете малините и натрошете шоколада на дребни парчета. Смесете разбитата сметана с течния шоколад и разбийте добре. Изсипете го върху сладоледа и пак загладете. Наредете останалите малини и поръсете с шоколадови пръчици или по ваш вкус. Сложете готовата торта във фризера. Преди поднасяне я извадете 5-10 минути по-рано, леко да се отпусне и нарежете на порции.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *