Refan-728×90-July-2019

Сладък салам с орехи

Продукти:

300 бисквити

100 горехи

100 гкокосово масло

150 мл.кокосово мляко

150 гтечен шоколад

1 щип.ванилия

5 с.л.какао

Рецепта:

Кокосовото мляко (150 мл.) се изсипва в малка тенджерка и се поставя на котлона. Щом се сгорещи, към него се добавят кокосовото масло (100 г) и какаото (5 с.л.), и се бърка, докато се получи хомогенна смес. След това се добавя течният шоколад Нутела (150 г) и сместа се разбърква до пълното му разтваряне.

Сместа се разбърква и се оставя леко да се охлади.

Бисквитите (300 г) се натрошават на много дребни парченца и се добавят към шоколадовата смес, заедно с натрошените орехи (100 г) и ванилията (1 щип.). Всичко се разбърква и се оформя на руло върху готварско филио. Увива се и се поставя в хладилника за няколко часа да стегне. След това се реже на колелца. Десертът се съхранява в хладилник, покрит с фолио.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *