Следете за тези 6 знака, показващи дали връзката има бъдеще

Когато влизаме в нова любовна връзка, трябва да знаем своята стойност. Така се предпазваме от това да получаваме по-малко, отколкото заслужаваме. Важно е още в началото на взаимоотношенията да покажем на своята половинка какво е важно за нас, на какво държим. Защото с времето ще видим някои знаци, които ще ни покажат дали връзката ни има потенциал или не. Вижте кои.

Не разговаряте за вашето общо бъдеще
Това е ясен признак, че една връзка няма да се развие във времето. Ако например с партньора си сте вече повече от 12 месеца, но той няма желание да планирате следваща стъпка на вашите взаимоотношения, тогава това е предупредителен знак. За вас е по-добре да не отлагате изясняващите разговори, за да знаете дали има смисъл да оставате в тази връзка.

Само страстта ви е събрала
Страстта ви е събрала като двойка, но какво се случва, когато тя намалее? Ако връзката ви се основава само на физическото привличане, а няма доверие, грижа, споделеност и т. н., то такъв тип взаимоотношения не продължават дълго.

Липсва откритост помежду ви
В една връзка, която има потенциал да се развие в зряла, партньорите са отворени един към друг поради нивото на тяхната близост. Според психолога Антонио Борело, криенето на чувствата, емоциите, на проблемите, обикновено се случва, защото и нямаме доверие. Възможно е също така някой от двамата партньори да прави неща, които не са съвместими с разбиранията на другия.

Няма добра комуникация, няма спорове
Ако във вашата връзка всичко е хармония, няма спорове, то това донякъде е и притеснително. Споровете са вид комуникация, точно те ни учат как да общуваме в критични ситуации. Обикновено партньорите, които не спорят и като цяло не разговарят задълбочено, не предават своите чувства. Те не се учат как д правят компромиси. Избягването на обсъждането на въпроси, за да не се създаде конфликт е лош показател за една връзка.

Чувствате връзката си като задължение
Когато общите ви ангажименти, срещите ви се усещат като задължение, а не като удоволствие от това да бъдеш с любимия човек, тогава е въпрос на време да прекъснете взаимоотношенията. Когато има истински чувства, влюбеният е ентусиазиран да прекарва време в компанията на половинката си.

Липсва емпатия
Трудните моменти, през които преминава всеки един партньор в една връзка, са показател дали има емпатия от страна на другия и обратното. Това са лошите дни в работата, проблемите с роднини, здравословни проблеми и т. н. Има редица начини, по които може да усетим дали някой е емпатичен или неглижира нашите емоции. Връзка без взаимна емпатия не може да носи удовлетворение и щастие на двамата партньори.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *