След Бабяк-Малката Швейцария асфалтират улици и в квартал „Русовица” в Белица

За пръв път в ромския квартал в Белица ще има асфалтирани улици. Жителите на квартал “Русовица”, около 700 човека, се радват на полагането на асфалт на една от най-дългите улици “Алекси Сачков” /сн. 1/. Влизането на машините там се превърна в истинска сензация за децата, а по-възрастните бяха емоционални и превъзбудени от случващото се, тъй като дълги години никой не е обърнал внимание на неволите им и вече са били изгубили вяра в обещанията, давани при избори. По-възрастните дори благославяха кмета Радослав Ревански, който единствен от всички досега е обърнал поглед и към малцинството.

Скоро жителите на квартала ще се радват и на съвсем нов площад, нови, реновирани улици и зелени площи, което не може да се види в нито един ромски квартал в страната. Само за един мандат и съвсем в началото на втория си Р. Ревански промени изцяло облика на Белица и селата. Десетилетия инфраструктура в общината не бе обновявана, а сега всички населени места се радват на хубави улици.

Особено горди и щастливи са жителите на село Бабяк, чийто център е напълно обновен, улиците са асфалтирани, а местните наричат селцето Малката Швейцария .

С асфалтирани улици, нови площади и зелени площи е и село Краище.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *