СЛЕД ВЗРИВА В САПАРЕВА БАНЯ! Иванка се бори за живота си, синът й разкри цялата трагедия от болничната стая

Състоянието на 75-годишната Иванка Коляндова, една от пострадалите жени при взрива на газова бутилка в Сапарева баня, все още е критично. Жената е с над 50% изгаряния по тялото, което не позволява да й бъде направена животоспасяваща операция.

Репортер на в.”Струма” посети в болничната стая в хирургията на общинската болница в Дупница сина на Коляндова – Виктор. Ето какво разказа той за случилото се:

“На гости ни дойдоха сестрата на майка ми – Цветанка, и нейният син Стефан. Те живеят в Бобов дол и от години не се бяхме виждали. Майка ми му каза, че газовият котлон не работи, и Стефан взе да го ремонтира. В котлона имаше газ. Явно по време на ремонта е изтекла газ от бутилката. Искра от печката на дърва е подпалила газта. Аз бях в двора и чух силен гръм, та чак земята се разтресе. Едно черчеве от дограмата ми падна върху главата. Тревожа се за майка ми и леля ми. Те пострадаха най-тежко. Сестра ми Елка е с изгаряния, но не толкова тежки. Братовчед ми Стефан също е с по-леки изгаряния. Дано не се случи най-лошото. Това са ми най-близките хора. Не съм семеен, а съм и безработен”, разказа Коляндов.

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев се ангажира на заседание на ОбС да помоли общинските съветници да гласуват финансова помощ на пострадалото семейство. “Нашите хора нямат навика да застраховат жилищата си. Предпочитат да си купят една кутия цигари, вместо да застраховат домовете си. От общината ще заделим някой лев да помогнем. Ще помоля общинските съветници да заделят от заплатите си в помощ на пострадалото семейство”, заяви Гелев.

Както “Струма” писа, в неделя следобед газова бутилка избухна в дома на 75-годишната Иванка Коляндова в Сапарева баня. Петима пострадаха и бяха настанени в болница. Вчера от „Пирогов” съобщиха, че една от пострадалите от взрива жени е оперирана, другите две остават в реанимация.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *