След взрива на колата! Пападинос е в интензивното

Пападимос е отварял пощата си, когато е станал взрива. Засега той е в интензивното, но няма опасност за живота му.

Според първоначална информация става дума за гръцка групировка „Огнените ядра“, изпращала в пакети взривове до различни точки на света.

Личната поща на бившия министър -председател е трябвало предварително да се проверява. Терористите не са имали за цел да нанесат тежки травми, за това са сложили и малко взрив. Същата терористична организация изпращала писма бомби до различни посолства, включително и до българското. До момента никой не е поел отговорност, съобщава кореспондентка на Нова телевизия.

Прессекретарят на гръцкото правителство Димитрис Тзанакополус заяви, че властите смятат за терористичен акт покушението срещу бившия министър-председател на страната Лукас Пападимос.

„Правителството без уговорки и категорично осъжда нападението срещу бившия министър—председател Пападимос“, съобщи Тзанакополус.  Според лекуващите лекари бившият премиер и съпровождащите го лица се намират в стабилно състояние.  Министър-председателят Алексис Ципрас е уведомен за случилото се, уточнява Фокус.  „Гръцката полиция ще направи всичко за бързото и щателно разследване на делото“, добави прессекретарят.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *