HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

След взривяване на джипа и обир на 6000 лв., пожар, предизвикан от лястовички, сполетя най-големия арендатор в Дупнишко Г. Милошев

Лош късмет преследва фермера Георги Милошев от дупнишкото село Яхиново. Късо съединение едва не изпепели стадото му от 100 крави и 1000 бали слама преди дни. Огънят тръгнал от електропровод, на който били накацали лястовички, жиците се провесили над земята от тежестта на десетките птици, отдолу имало сухи треви, които от късото съединение се запалили. Огънят се разраснал светкавично и доближил обора и складираните бали слама за зимата.

Работници на Милошев веднага сигнализирали на тел. 112 и извели стадото на безопасно място. Докато пристигнат огнеборците, хората, които живеят до някагашното ТКЗС, където се намира оборът, се насъбрали и всеки започнал да гаси с каквото намери. Така спрели пожара на метри от фермата. Огнеборците доугасили горящите сухи треви. Вчера двама работници във фермата дежуряха и наблюдаваха огънят да не пламне отново.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с най-големия арендатор на земя в селата Яхиново, Червен брег и Крайници Георги Милошев, който каза:

„Пожарът не е умишлен, лястовичките се наредили на проводника и се получила волтова дъга, която запалила сухата трева в двора на стопанството. Успяхме да спасим животните и сламата, това е важното”, заяви Милошев.

Това е трети инцидент за фермера от 23 април тази година, когато беше взривен джипът му “Ленд Роувър”, паркиран в гаража до къщата му. Взривът се случи в 5 ч. сутринта, докато семейството на фермера спи. Месец по-късно – на 23 май, беше обрана къщата му, докато Милошев и семейството му празнуват абитуриентския бал на сина си. Тогава апашите задигнаха 6000 лв. и пистолет, заключени в каса, в която е имало и пушка. От РУП – Дупница все още работят и по двата случая.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *