След големия пожар! АМ “Струма” остава затворена, три от колоните за ремонт

След големия пожар на АМ „Струма” има съмнения за състоянието на три от колоните на магистралата. Това е и причината движението и в двете посоки да бъде спряно.

Ограничено е движението в пътния участък на магистралата. Забраната е в двете платна за движение в участъка между пътен възел Дупница и пътен възел Бобошево. Движението се осъществява по път I-1/E79 и се регулира от Пътна полиция.

Днес предстои експерти на АПИ да установят има ли конструктивните пораженията в участъка, и ако да – какви са те. Има сериозни съмнения за състоянието на три от колоните на моста.

Огънят тръгнал от леснозапалими материали в склад на предприятие. Оказа се, че собственикът на цеха за отпадъци няма никакво разрешение да складира каквото и да е под магистрала „Струма” и на своя глава решил да използва пространството, за да подреди там балираните отпадъци, които изгоряха.

От АПИ обясниха, че почистването на терена е задължение на Община Дупница. От общината пък смятат, че АПИ е трябвало да вземат мерки и да почистат сервитута на магистралата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *