СЛЕД ГРАБЕЖ И ОПИТ ЗА УБИЙСТВО: 20 г. решетки за Християн от Бобов дол, удрял с камък по главата и душил жена, за да отнеме чантата й, плаща 200 хил. лв.

20 г. решетки получи 22-г. Християн Георгиев от Бобов дол заради грабеж, придружен с опит за убийство в града. Окръжен съд – Кюстендил призна подсъдимия за виновен, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Съдът привежда в изпълнение и наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, наложено по други две дела, което следва да се изтърпи отделно.

Християн Георгиев е осъждан като непълнолетен за нанасяне на средна телесна повреда и за грабеж, придружен със средна телесна повреда. Деянието по настоящето дело е извършено в изпитателния срок на наказание за срок от 1 година и 4 месеца, наложено му от Окръжен съд – Кюстендил през 2020 г. Съдът приспада времето, през което подсъдимият е бил задържан с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Окръжен съд – Кюстендил под председателството на съдия Пенка Братанова осъжда подсъдимия Християн  да заплати на гражданската ищца и частна обвинителка сума в размер на 200 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат на деянието, ведно със законната лихва.

Случаят е от 28 април миналата година, когато на пешеходна пътека в местността Свети Спас Християн отнел дамска чанта, телефон и 30 лв. от счетоводителката Албена Е. от гр. Бобов дол, като нанесъл множество удари по главата й с камък и я душил. Подсъдимият е осъден да плати и разноските по делото в размер на 4643 лв.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Присъдата може да се обжалва и протестира пред САС в 15-дневен срок.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *