След гръмката победа в Ловеч орлетата празнят лазарета, двама сдадоха багажа в жегата, елинът голмайстор си припомни детските години

Четирима контузени футболисти свиха групата на орлетата за визитата в Ловеч до санитарния минимум и тимовият лист остана непълен. През седмицата, предшестваща победния двубой срещу „Литекс“, поддадоха коляното на Иван Вълчанов и кръстът на Мартин Динов, травма на една от тренировките получи Димитър Митев, трайно под лекарски грижи продължава да бъде Румен Трифонов. Добрата новина след завръщането на отбора в Благоевград е, че състоянието на първите двама, които дотук са неизменна част от титулярния състав, рязко се е подобрило и ще са на линия за неделното домакинство на лампи срещу новака „Спартак“ /Пл/. Притесненията за сериозен проблем на Вълчанов с менискуса бяха разсеяни от прегледа в столична клиника, откъдето увериха, че ще го вдигнат бързо на крака само с една инжекция. Динов пък се включи във вчерашното възстановително занимание, без да почувства болки.

„Няма драма около лидера на отбора Владислав Златинов, който остана на пейката в града на люляците. Решихме, че голямата жега няма да му се отрази добре и ще е по-полезен, ако влезе след почивката. Мачът обаче се разви благоприятно и затова в игра се появи Конър Хендерсън вместо изтощения Иво Михайлов. Влади ще води атаката ни в неделя вечер”, поясни старшията Иво Тренчев, след което разкри любопитна подробност от кариерата на автора на втория гол Христос Контохристос. „Първоначално го пуснах на позицията на лявото крило, на която не е играл от дете, но това се оказа сполучлив ход. Впоследствие, когато Ахмед Адемов се умори, пое типичната си роля на краен защитник. И той, и Конър обаче не могат да изкарат цял мач, защото не са водили нормална подготовка”, коментира пиринският наставник.

Подопечните му сложиха край на негативната тенденция в двубоите с оранжевите от миналия сезон. През есента орлетата отстъпиха като гости с 1:3, а през пролетта съперникът им мина като тайфун през стадион „Христо Ботев“ с разгромното 5:0.

„Победата беше нужна за самочувствието ни, а и да не изоставаме от останалите отбори. Имам своите забележки към представянето ни, но ще си ги кажем в съблекалнята. Най-важното е, че всички без изключение влязоха с хъс и желание в мача, раздадоха се и нека сега се порадваме на ценния успех преди следващите битки”, допълни И. Тренчев.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *