След две години на поста! Управителката на „Ученическо хранене” подаде оставка

След две години на поста управителката на “Ученическо хранене” в Дупница Диана Борисова депозира оставка. В молбата си тя е изтъкнала, че напуска по лични причини. Отива на работа на друго място на по-висока позиция. Репортер на “Струма” я потърси за коментар, но тя отказа категорично.

Д. Борисова получаваше най-ниската заплата от управителите на общинските дружества – 900 лв., на другите заплатите варират от 1200 до 1500 лв.  Тя беше назначена на поста с решение на ОбС – Дупница преди 2 години. Преди това е работила в общината като шеф на “Общински пазари”.

Както “Струма” писа, още на първата си пресконференция като председател на ОбС – Дупница Костадин Костадинов заяви, че общинското дружество “Ученическо хранене” не калкулира печалба, няма и загуби, но ще се наложи храненето на децата в училищата в Дупница да се поеме от кетърингова фирма. Тогава К. Костадинов заяви: „Дружеството не може да излезе на печалба, тъй като при храненето на децата се спазват строги изисквания за приготвянето на храната и продуктите. Повечето ученици си купуват хамбургери, пици и други нездравословни храни за тях от съседни на училищата дюкянчета. Никой не може да забрани на децата да си купуват от там каквото си пожелаят. В лавките вътре в училищата не може да се продават кроасани, чипсове и други вредни храни, при което не може да се калкулира печалба”.

В момента учениците обядват за по 2.00-2.50 лв. готвена храна, съобразена с изискванията за детското хранене, като не е задължително да се купуват купони предния ден за обяд на следващия ден.

Съдбата на общинското дружество “Ученическо хранене” ще се решава на заседание на ОбС.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *