След две неуспешни публични продани хотелът в Банско на номинирания от БСП за президент Марио Трайков отново на тезгяха на цена под 500 хил. лева

След като миналата година семейният хотел на номинирания от БСП за президент на България през 2016 година Марио Трайков оцеля след две публични продани, сега той отново е сложен на тезгяха, но вече на доста по-ниска цена. Хотел „Елена“ в Банско, който се намира на ул. „Васил Друмев“, е обявен за пореден път на публична продан, като началната му цена е 450 067, т.е. с 50 хил. лева по-ниска в сравнение с обявената през ноември цена от 500 074 лв. и със 165 хиляди под тази от март 2019 година. Като длъжник освен Марио Трайков фигурира и синът му Тома Трайков, който през 2017 г. бе кандидат за депутат от левицата.

Баща и син Трайкови губят семейния си хотел заради непогасени задължения. Върху имотите има наложени тежести заради договорна ипотека, вписана през 2017 г. в полза на българска банка. Година по-късно е наложена и  възбрана от частен съдебен изпълнител, която е вписана в Службата по вписванията в Разлог. Хотелът на Трайкови е сред първите частни инвестиции в Банско, а разрешителното му за ползване е още от 2000 година, преди градът да започне да се развива и налага като зимен курорт. 

Предмет на продан са парцел от близо половин декар ведно с построената върху него триетажна сграда със застроена площ от 200 кв.м. На първия етаж са обособени рецепция, лоби бар и механа, а на втория и третия – по пет хотелски стаи и по един апартамент. В сутерена има фитнес, сауна, котелно, складово помещение и санитарни възли. Едномесечният срок на публичната продан тече от понеделник и ще приключи на 24 март.

Името на Марио Трайков нашумя през 2016 година, когато бе номиниран от три общински структури на БСП – Пазарджик, Благоевград и „Овча купел“ в София за кандидат-президент. Иначе той е и сред първите бизнесмени у нас. Още през 1991 година започва да развива успешен бизнес с производството на първата частна водка у нас, носеща фамилното му име – Traykoff. През годините заедно със свои партньори развива бизнес в страната и чужбина и в други направления – хранително-вкусова промишленост, строителство и дори хотелиерство. Бил е спонсор на спортни клубове, включително и на ФК „Пирин“ /Разлог/.

ИВА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *