След две седмици като линейкаджия съпругът на шефката на ТРЗ-то в дупнишката болница напусна

Назначеният за линейкаджия съпруг на Гергана Александрова,ТРЗ в общинската болница в Дупница, след две седмици зад волана напусна работа. Николай Александров хвърлил молбата за напускане, мотивът му бил, че не може да издържи на графика, наложен от фирмата, предоставяща тази услуга – 48 часа работа и 48 часа почивка.

Шофьорите на единствената линйка на общинската болница работят цял ден, а през нощта са на повикване, ако се налага. Само през нощта на четвъртък срещу петък колегата на Николай Александров е вдиган три пъти да пътува от Дупница до село Бистрица, за да докара ортопеда д-р Л. Таушански. Едно дете било със счупени две ръце след падане от колело, друго – със счупена ръка, а възрастен пациент бил счупил крак вкъщи. Заплатата на шофьорите на линейки е 510 лв., която според тях е твърде малка.

Както “Струма” писа, прокуристът Мария Иванова връчи заповедите за съкращение на шестимата шофьори на линейки с мотив, че ще се икономисат няколко месечни заплати. В общинската болница се ползваха три леки коли като линейки, с които се разнасят лекарства от болничната аптека до една от сградите и кръв за изследване до лабораторията.

Линейката, с която разполага в момента болницата, е снабдена с джипиес и шофьорите не могат да извършват излишни курсове. Прокуристът М. Иванова е предложила на съкратените шофьори, ако се съгласят, да останат при новите условия, но те отказали.

Както “Струма” писа, шестимата шофьори, след като получиха едномесечно уведомление за съкращение, се “разболяха” и излязоха в отпуск по болест.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *