След див купон посред пандемията общината къса договора с наемателя на ресторанта в Двореца на културата в Перник

Община Перник къса договора на наемателя на ресторанта в емблематичния за града Дворец на културата заради щур купон в разгара на пандемията. Веселбата, която разтърси Перник, сгази всички забрани, наложени от края на ноември, и община Перник се самосезира по публикации в социалните мрежи, които известяваха, че в петък вечер е имало див купон на територията на Двореца на културата.

Това обяви пo БНТ зам. кметът на Перник Стефан Кръстев. Установено е, че се нарушават всички заповеди на министъра на здравеопазването. Полицията е направила проверка на място и е съставила констативни протоколи.
„Ние споделяме възмущението на перничани от тази неприятна случка и още в понеделник уведомихме наемателя, че прекратяваме договора му незабавно на основание неплатени наеми“, каза Кръстев.
Обяснение за купона дори не е търсено. Заповедта на министъра е красноречива. От общината не са навлизали в подробности дали са били под или над 15 човека, дали е било частно събиране. Основанието за прекратения договор за наем са неплатените вноски.

Стана ясно, че наемателят и друг път е бавил наеми. Кръстев обясни, че още от началото на календарната година и с навлизането на противоепидемичните мерки общината е освободила от заплащане всички свои наематели за времето, в което са затворени. Въпреки това този наемател не е плащал над шест месеца. Зам. кметът каза, че в условията на пандемия местните власти трябва да подават ръка на бизнеса и са се надявали да се сключи споразумение за разсрочване.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *