След евроуспеха „Марек“ удари на 0 „Славия“

След евроуспеха с отстраняването на австрийския  „Веберцайле“ в турнира за Чалъндж къп волейболният „Марек” стартира в група 4 от квалификациите за определяне на първа и втора осмица в националната суперлига с убедителна победа срещу „Славия“ с 3:0 /25:22, 25:15, 25:17/. Основният съперник на дупничани за първото място и домакин на турнира „Монтана“ също потегли ударно на 0 срещу „Ботев“ /Луковит/, а топреализатор на двубоя стана разложанинът Радослав Попов с 14 т. Само първенецът се класира директно за топ 8. Класиралите се на 2-ра и 3-та позиция продължават битката в допълнителен плейоф помежду си в серия до 2 победи от 3 мача, като се зачита и резултатът от срещата им в групата. С най-много точки срещу белите се отличи Цветелин Цветанов – 15, и показатели 63 процента ефективна атака и 48 процента позитивно посрещане. Също толкова резултатен бе най-добрият сред славистите Апостол Боянов с 68 на сто ефективност в нападение.

Днес „Пирин“ /Рз/ гостува в Стара Загора на „Берое“ в плейофа от гр. 3, в който при победа нещата в двойката приключват в полза на хората на Северин Димитров. При евентуална тяхна загуба решителният сблъсък се пренася в зала „Септември“ в планинското градче в събота.

 “МАРЕК”: Цветанов-15, Станков-5, Дулчев-4, Св. Иванов-4, Душков-4, Янков-4, Коцаков-либеро (Преспов-10, Балабанов-6, Дамянов-6, Узунов, Механджийски-либеро).
СЛАВИЯ”: Боянов-15, В. Николов-10, Бодуров-7, Неделяков-4, Б. Николов-3, Зарков-1, Мицев-либеро (Влахов, Тодоров).

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *