След екшъна в Дупница! Горският стражар остава за 72 часа в ареста, битият с линейка транспортиран за София

Горският от „ДГС Дупница” Красимир Сулев, който е кикбоксьор и тренира в СК „Патриот”, е задържан за 24 часа след нанесен зверски побой над дупничанин, когото обвинява в кражба на дърва. Окървавеният от побоя Константин Станчев е в болница. Вчера Кр. Сулев, след като е пуснат от ареста, също веднага е постъпил в болница. Неговият приятел Кирил Чакъров, треньор по кикбокс, заяви по телефона за „Струма”:

Красимир Сулев

„В момента съм при Краси в болницата. Той не може да говори, тъй като чака за преглед пред скенера. Пред мен разказа, че преди няколко дни е хванал К. Станчев и младо момче с крадени дърва в района на Бели път над Вангелова чешма над Дупница. На 6 януари отишъл да връчи акта на К. Станчев, но той се нахвърлил срещу него, душил го, опитал се да му вземе служебния пистолет. В интернет има пуснат видеоклип, който обаче е орязан и тази част липсва. Кр. Сулев не се чувства добре след инцидента, лекарите не му дават да става от леглото”, разказа Кр. Чакъров.

Пострадалият Константин Станчев също е настанен в частната болница в Дупница в неврологично отделение. Съпругата му Десислава пред репортер на “Струма” заяви:

“Скандалът и побоят са заради това, че Кр. Сулев е искал от съпруга ми ключовете и талона на джипа, който е конфискуван. Той казал, че джипът вече е негов. Съпругът ми се е възпротивил и отказал да даде талона и ключовете, и тогава започва боят. Кр. Сулев няма право да му иска документите за джипа. Не отричам, че съпругът ми е нарушил закона, но той ще си понесе наказание за това, но да му иска талона и ключовете не е в правомощията на Кр. Сулев. Те двамата се познават отдавна. Заедно работиха в Италия…

Детето ни е на 14 г., момиче, и е научило от интернет за случилото се. Изпаднала е в депресия, все ме пита дали е нея няма да я пребият някъде. Ще търся помощ от психолог за нея. Аз също съм под стрес”, разказа своята версия съпругата на К. Станчев – Десислава.

Докато репортерът на “Струма” разговаря с Десислава, нейни близки я посъветваха да поиска охрана на съпруга си в болничната стая, защото имало опасност да му се случи нещо в болницата, тъй като нападателят на съпруга й е кикбоксьор.

Джипът, заради който е станал скандалът, е с бургаска регистрация и е “арестуван” в двора на „ДГС Дупница”. Репортер на “Струма” отиде на място в ДГС и разговаря с директора Пл. Поюков. Ето какво заяви той по случая:

“Красимир Сулев е един от най-успешните горски служители. Само за месец декември е задържал трима бракониери и са конфискувани автомобилите, с които са извозвали незаконно добити дърва. Този мъж, К. Станчев, е хващан многократно с незаконни дърва. Налагани са му актове. В джипа са открити около 1 куб. букови дърва.

В момента тече досъдебно производство срещу нашия служител. Той ми съобщи по телефона, че е бил душен от бракониера, когато се е опита да му връчи акта за незаконна сеч. Въпреки лошото поведение на бракониера нашият служител не е трябвало да постъпи така. Има и други начини да се връчи акт на нарушител. Ще проведа разговор с него, след като приключи досъдебното производство”, заяви Пл. Поюков.

Поюков пред конфискувания джип

19-г. Марио, който е бил свидетел на побоя, е бил в джипа, когато горският ги хванал с незаконните дърва. Ето какво заяви той по телефона за „Струма”:

“Аз заснех видеоклипа как горският налага К. Станчев. Искаше му ключовете от джипа и талона, но Константин Станчев се възпротиви и започна боят”.

Вчера следобед около 14 ч. се завихри нов скандал около бития К. Станчев. Той е бил накаран да напусне частната болница в Дупница и с линейка, придружен от съпругата си, е транспортиран за София. Съпругата на К. Станчев – Десислава, заяви по телефона:

“Вечерта при приемането на съпруга ми в болницата казах на лекарите, че не е здравно осигурен. Те го приеха. Поискаха ми 200 лв. за скенер. Докато му плащах в НОИ здравните осигуровки в размер на 900 лв., от болницата са изгонили съпруга ми. Той ме чакаше с багажа си в коридора на отделението. Изгонили са го, защото е дал интервю за една телевизия. Лекуващата лекарка му казала да напусне, за да не създава медиен шум в болницата. Като представих бележка от НОИ в болницата, платих само 10 лв.

В момента пътувам с него с линейка за болница “Св. Анна” в София. Като диагноза от частната болница в Дупница са му написали “комоцио”, заключи съпругата Десислава.

Репортер на “Струма” попита ръководството на частната болница защо е бил принуден пациентът да напусне болницата, въпреки че състоянието му не е добро, но до 16,30 ч. отговор нямаше.

Снощи се разбра, че горският стражар Кр. Сулев е с мярка 72 часа арест, срещу него е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство по време на работа.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *