СЛЕД ЕРАТА “ГИКЕНСКИ”! Трима санданчани „гладят панталони” за шеф на УВЕКС

Трима санданчани „гладят панталони” за временно изпълняващ длъжността управител на общинско дружество УВЕКС ЕООД на мястото на освободения Тодор Гикински. Сред тиражираните имена е пенсионираният полковник Крум Аргиров, който е с инженерна специалност и е учредител на партия ГЕРБ в общината. На последните избори бе председател на предизборния щаб на герберите.

Следващият спряган за поста е Благой Дончев, който в момента е управител на „Напоителни системи” в Сандански. Той беше общински съветник в предишния местен парламент от листата на ГЕРБ. По времето на управлението на Пламен Орешарски бе освободен от длъжността управител на „Напоителни системи” и след това отново бе възстановен, след като герберите поеха управлението.

Другото коментирано име за временен управител е на инж. Светльо Иванов, който в момента е общински съветник от ВМРО.

Нито един от коментираните и спрягани за временен управител на най-мощното дружество в община Сандански не пожела да коментира дали са водени разговори с тях.

Вчера сутринта в района на общинско дружество УВЕКС е бил  забелязан Крум Аргиров, облечен в официален костюм, в компания на известен животновъд.  Появата му катализира коментарите, че може той да е новият шеф.

Както вестник „Струма” писа, от 27.04.2017 г. Общинският съвет по предложение на кмета Кирил Котев прекрати правомощията на досегашния управител инж. Тодор Гикински и в срок до 5 месеца ще трябва да бъде назначен временен управител на дружеството до провеждане на конкурс. На следващия ден, 28 април, инж. Тодор Гикински излезе в болничен.

АНТОН ПОПОВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *