След жалба от съседи изхвърлиха семейство от общинско жилище в Дупница, превърнало апартамента в боклукчарник, натрупало 4000 лв. дълг от наем

Живеещите в бл. 57, вх. „в” на жк „Бистрица” в Дупница си отдъхнаха, от общината изгониха семейство, което от години ги тормозило с вонята, която се носела от апартамента им, превърнат в боклукчарник.

Димитър и Лилия Главянови от години живеели в общинското жилище. От години са и жалбите на живеещите в блока. От бурния вятър, който се разрази тези дни в Дупница, входната врата на апартамента паданала, а едно от крилата на прозорците на жилището се откъснало от пантите. Вятърът разнесъл по стълбището част от складираните в апартамента вещи на семейството.

Димитър отглежда кози в обор край жк “Бистрица” и след като били изгонени от общинското жилище, се пренесъл да живее там, а съпругата му се настанила в къща, близо до центъра на Дупница.

Никой от входа на бл. 57 не посмя да застане и да разкаже на какво са били подложени от изгонените съседи от страх да не бъдат тормозени от Димитър, който често ги псувал, когато го помолили да почисти апартамента и да ги спаси от миризмата, която се простира чак до първия етаж.

Съседка се престраши да говори, но след уговорката да не й се споменава името: “Благодарим на кмета Чимев, който обърна внимание на жалбите ни. Семейство Главянови дължат 4000 лв. наем на общината. Като имате предвид, че месечният наем е 20.00 лв., си направете сметка колко години не са плащали. Не плащаха и вода, плащахме я ние, разпределяше се на всички домакинства. Навъртяха 800 лв. ток и от Енергото го спряха. Канализацията им е запушена от години и не ползваха тоалетна. Фекалните води изхвърляха с леген през прозореца и често пъти падаха върху автомобилите ни на паркинга около блока. От стълбището и от апартамента ще изкарат няколко камиона дрехи, кашони и какво ли още не, събирано от контейнерите. Добре че не плъзна болест във входа. Димитър и Лилия живееха с дъщеря им, която има две малки деца. Как не се разболяха децата…”, коментира съседката, пожелала анонимност.

От общината съобщиха, че още днес ще изпратят работници да почистят апартамента и стълбището.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *