След жестоката катастрофа в Кресненското дефиле! Шофьорът, убил баща на полицай и спътничката му, се изправя пред съда

62-годишен шофьор ще бъде съден за катастрофа в Кресненското дефиле с две жертви. Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу софиянеца Стоян Беев за пътния инцидент на 8 май 2017 г. в района на Османската чешма, при който загинаха баща на полицай и спътничката му. Тогава Ст. Беев шофирал лекия си автомобил „Тойота“ със скорост 65 км/ч, а на седалката до него се возела дъщеря му. Пред тях нямало други коли, в един момент шофьорът изгубил контрол върху автомобила си, внезапно отклонил наляво и навлязъл в лентата за насрещно движение, в която по същото време се движела друга кола – ВАЗ. Сблъсъкът между двете превозни средства бил непредотвратим. Вследствие силата на удара другият автомобил бил отхвърлен вдясно по посока на движението си и преминал през бордюра, ограничаващ пътното платно. Пътуващите в лекия автомобил ВАЗ, водачът Илия Коцев (на 75 години) и пътничката  Люба Стаменова (70 години), починали на място от несъвместими с живота травми.

Научил от колеги за катастрофата, на местопроизшествието отишъл полицай Атанас Коцев от РУ – Сандански, който тогава обясни пред екип на „Струма“, че баща му се връщал от София. По стечение на обстоятелствата на мястото на трагедията се озовал кумът му, който бил дежурен катаджия.

При катастрофата пострада и семейството от София, което е транспортирано с линейка до благоевградската болница. 38-годишна Христина Малчевска пътувала с баща си и 4-годишната си дъщеря, прибирали се от почивка в Сандански. Жената бе приета в отделението по хирургия, тогава тя поясни:

„Дъщеричката ми беше на детско столче, аз също бях на задната седалка. Времето беше слънчево, но пътната настилка бе мокра и хлъзгава от падналия дъжд. Задрямала съм в движение, опомних се, когато бях вече в болницата със световъртеж, болки в челюстта и по тялото. Автомобилът ни е чисто нов. Нямам никакво обяснение за случилото се, съпругът ми е лекар в София”. Пострадалата пътничка се оказа възпитаничка на Американския университет в Благоевград, специализирала е в САЩ, Япония и Европа, член на борда на Ротари клуб – София.

След близо двегодишно разследване виновният шофьор е обвинен, че по непредпазливост е причинил смъртта на двама души. Делото продължава в съда.

ТИНА ГЕОРГИЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *