СЛЕД ЗРЕЛИЩНАТА АКЦИЯ В БЛАГОЕВГРАД! Арестуваният в схемата за подкупи „Бързи номера” бизнесмен Б. Шарков се върна на работа в офиса си за регистрация и автозастраховки

Благоевградският бизнесмен Бойко Шарков, който бе обвинен, че помагал на шефа на КАТ ст. инспектор Данаил Стоицов в схемата за подкупи „Бързи номера“, се върна на работа. Вчера той беше в офиса си за регистрации и автомобилни застраховки, който се намира в сградата на Басейнова дирекция.

Бойко Шарков не пожела да коментира досъдебното производство, но изрази отношение с думите: „Всеки може да говори каквото си поиска. Аз мога да кажа, че съм ви дал 10 000 лв. Друго е обаче дали ще се докаже”.

Припомняме, че след като бе обвинен, че улеснил шефа на КАТ да приеме пари, вещи и услуги с имуществен характер, Окръжен съд го овободи срещу парична гаранция от 7000 лв., за да може да отиде на сватбата на сина си. Три дни след радостното събитие Софийски апелативен съд потвърди наложената му мярка, която бе протестирана от прокуратурата. Столичните магистрати оставиха в сила и мярката „задържане под стража“ на ст. инспектор Данаил Стоицов, който бе привлечен като обвиняем за извършени от него четири престъпления – вземане на подкуп, използване на служебно положение, незаконно държане на огнестрелно оръжие и превишаване на правата си чрез осигуряването на полицейски конвой за движението на тежкотоварна машина с извънгабаритна техника.

САС се е съгласил с доводите на прокуратурата, че има опасност той да извърши престъпление, да укрие доказателства по разследването, както и да въздейства на свидетели.

От показанията на множество разпитани полицейски служители от КАТ-Пътна полиция се установява, че Стоицов многократно е упражнявал давление върху тях при изпълнение на служебните им задължения.

Парична гаранция от 6000 лв. бе определена и на ексченгето Николай Доганджийски- Колевеца, който също бе арестуван при акцията на 22 май на отдел „Вътрешна сигурност“ и Национална следствена служба, но получи криза и спешно бе приет в болница. След изписването му от отделението по кардиология той също бе обвинен за помагач на шефа на КАТ.

Иначе вчера следобед пред гишето за регистрация на автомобилни номера в КАТ имаше само трима човека. „Сутрин хората са повече, но не се чака много. Зависи за какво си и от набора документи, които представяш за обработка”, обясни млада жена, която изчакваше съпруга си.

За това, че опашките се стопиха рязко след ареста на шефа на КАТ Данаил Стоицов, бе категоричен и директорът на ОД на МВР – Благоевград ст. комисар Николай Хаджиев. По думите му ситуцията в КАТ е коренно променена, а регистрацията на автомобили върви без напрежение. Както „Струма” писа, с негова заповед за вр.и.д. началник на КАТ бе назначен дългогодишният служител Петър Овнарски.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *