След инфарктния обрат срещу чуковете орлетата без ръководство до края на месеца

След инфарктното 3:2 срещу пернишките чукове орлетата стават без ръководство до края на месеца. Това е срокът, който си е поставил да намери заместници на семейство Уорън собственикът Пол Белогур. За овакантените постове – шефския и на спортно-техническия директор, изборът се върти около един местен и един външен спец. Дотогава конците на „Дъбравска“ 1 ще дърпа човекът на „Емирейтс Уелт“ в Благоевград Благой Грозданов. Вече бившата президентка Ива Дацева-Уорън увери, че е готова да въведе наследника си в клубните дела и да му предостави пълната документация.

Наставникът Уорън Фийни, който беше заложен на дузпата преди мача с „Миньор“, отърва поне засега уволнението благодарение на непримиримия дух на подопечните си, головия нюх на тарана Преслав Йорданов и на двата жокера от пейката. Джордж Оукли изработи дузпата в 89-та мин., с която пиринци наваксаха изоставането, а Антон Карачанаков затвърди имиджа си на ненадминат майстор на статичните положения с ювелирното подаване на границата на малкия пеналт секунди преди изтичането на даденото петминутно продължение на двубоя. Играчът на мача Пр. Йорданов в четвърти двубой вкарва два гола. Авторът на първото попадение в 9-та мин. Станислав Манолев се разписа за сефте след завръщането си в Благоевград и изкараната карантина за Ковид-19. Хората на Христо Янев-Джуджето направиха обрата с две центрирания, при които защитникът Антон Славчев прониза мрежата в 41-та и 60-та мин. Стражът на гостите Даниел Леонтиев имаше няколко страхотни намеси при щурма на отчаянието на домакините, но нямаше какво да стори при хладнокръвния удар от бялата точка на Йорданов и отклонената от него топка в противоположния ъгъл за петата поредна победа вкъщи.

„Разочарован съм от головете, които допуснахме. Ако сравним техните положения с нашите, трябваше да спечелим по-убедително. Хората говориха много за физическото ни състояние, но сега ги опровергахме. Трябва да свалим шапка на футболистите“, коментира предводителят на орлетата У. Фийни.

„ПИРИН“: Руберто, Бастунов, Бодуров, Исуф, Ст. Николов, Станоев, Сп. Георгиев /65-Карачанаков/, Хендерсън /86-Оукли/, Пр. Йорданов, Станоев, Айна.

„МИНЬОР“: Леонтиев, А. Васев, Славчев, Чиликов, Райчев, Сандански, Вълчанов, Методиев /88-Гогов/, Йосифов, Будинов /84-Божилов/, Садула /70-Слишков/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *