След Камбитов и Г. Икономов напусна ГЕРБ, мотивите: Не съм желан, явно не съм полезен

Бившият кмет на Банско Георги Икономов вече официално не е част от ГЕРБ. Той е подал заявление за прекратяване на членството си в партията завчера, преди срещата с Цветан Цветанов в Благоевград с поддръжниците, подкрепящи новата му партия „Републиканци за България“.

Георги Икономов лично потвърди за подаденото заявление, но поясни, че все още не е официално член на партията на Цветанов, и в тази връзка не пожела да коментира дали ще има последователи и  поддръжници от родния си град Банско.

„Срещата беше съвсем в начален етап. Каквото има да се случва занапред, тепърва ще се случи, след като се структурира партията, което ще стане след 27 септември“, коментира ексградоначалникът на Банско, а за мотивите си за напускане на ГЕРБ заяви: „Почти една година мина от изборите и ясно и еднозначно се показа, че не съм желан от ГЕРБ. Явно там не съм полезен“.

След хвърлената оставка Икономов ще се разграничи и от групата на ГЕРБ в минипарламента в Банско. „Ще продължа като независим общински съветник и това ще бъде обявено официално. В  Общински съвет – Банско няма създадена група на общинските съветници от ГЕРБ и няма как да се разгранича от тях, но все пак съм избран от листата на ГЕРБ“, допълни още Икономов.

Георги Икономов бе част от ГЕРБ още от самото създаване на партията през 2006 година. До септември миналата година той оглавяваше структурата в Банско, но бе отстранен с решение на Изпълнителната комисия, а мястото му зае депутатът Александър Мацурев. Икономов бе кмет на курорта два мандата, но изгуби битката за кметския стол на изборите миналата година.

Още преди около три години стана ясно, че има вътрешнопартийни разногласия в структурата на ГЕРБ в курорта и постепенно Георги Икономов започна да губи позициите си на лидер. Разногласията си казаха думата на изборите със загубата на надпреварата за кметското място, което спечели настоящият кмет Иван Кадев. Той се кандидатира като независим и получи подкрепата на повечето политически сили в курорта.

Както „Струма” писа, във вторник заявление за напускане на ГЕРБ подаде и бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов. Именно тогава тръгнаха коментарите в публичното пространство кой от двамата – Камбитов или Икономов, ще оглави новата структура на Цветанов в Пиринско.

ЯНА ЙОРДАНОВА        

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *