HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

След като институциите запечатиха цеха му! Екскандидат за общински съветник от ГЕРБ – Кресна започна процедура за легализиране на бизнеса си с 1200 овце и агнета

Бившият кандидат за общински съветник от ГЕРБ в Кресна Красимир Начев се съвзе от януарския обир във фермата му, когато неизвестни му отмъкнаха 80 килограма кашкавал, 70 килограма сирене, моторна резачка, 2 бр. кардани за балирачка и еднокамерна вакуумна машина, и предприе мерки за узаконяване на бизнеса си.

След като преди няколко месеца контролните институции запечатаха цеха му за преработка на мляко в местността Ливадите в с. Сливница, спряха му тока и водата и му забраниха тази дейност, докато не си легализира документално нещата, сега Начев тепърва започва да търси разрешителни за дейността си.

По тази причина той е входирал в РИОСВ – Благоевград инвестиционно предложение за поставяне на мобилен модул за преработка на мляко и търговия с млечни продукти към животновъдната му ферма, където върху 15 дка отглежда 654 овце и 550 агнета. Във фермата има обори за животните, сеновали и доилно помещение, а след отваряне на мандрата животновъдът ще може да затвори напълно цикъла на производство.

Междувременно от екоинспекцията откриха и друг проблем в бизнес намеренията му – фирмата на Начев „Пастир“ ЕООД е сключила договор за почистване на изгребната яма с „Хидроенергийна компания“ на Иван Чапов, но РИОСВ настоява отпадъчните води да се предават директно на лицензиран ВиК оператор с изградена и въведена в експлоатация пречиствателна станция.

БОРЯНА ЦОНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *