След кметството и читалището разложката фирма „Фариемс” ще ремонтира и детската градина в Баня

Разложката фирма „Фариемс“ ЕООД на Славчо Фарфаров ще ремонтира детската градина в село Баня. Фирмата е избрана за изпълнител на обявената от община Разлог обществена поръчка за ремонт на ЦДГ „Снежанка“, която е с прогнозна стойност от 136 971.67 лева с ДДС. Предложената от нея цена е с над 16 хил. лева по-ниска от прогнозната и е в размер на 120 772.10 лв. с ДДС.

Общо четири фирми са подали заявление за участие по обществената поръчка, но две от тях – разложките „Боби 2007“ ЕООД на Стефан Караджов и „Миле Инженеринг“ на Георги Фарфаров, са отстранени от по-нататъшно участие поради пропуски в изискуемата документация. Такива не са констатирани при другите двама участници – предложената за изпълнител и класирана на първо място „Фариемс“ и софийската „Парсек Груп“ ЕООД, които са допуснати до следващия етап на процедурата – оценка на техническите и ценови предложения. При определяне на комплексната оценка формата на Сл. Фарфаров е събрала максималния брой точки – 100, а конкурентът й – 93,24 точки. Освен по-ниска цена разложката фирма е дала и по-кратък минимален срок за изпълнение на строително-монтажните работи – общо 34 календарни дни. Предложените цена и минимален срок от конкурента й „Парсек Груп“ са: сума за изпълнение 133 256,13 лева с ДДС и минимален срок – 35 календарни дни.

Предстои предложената за изпълнител от комисията фирма да попише договор за изпълнение с кмета на община Разлог.

Строителните дейности по обществената поръчка включват ремонт на покрива на детското заведение и подобряване на енергийната ефективност на сградата. Преди няколко години бе извършен освежителен ремонт вътре в сградата и бе сменена дограмата.

Фирма „Фариемс“ не за пръв път ремонтира обществени сгради в Баня. Миналата година тя бе избрана за изпълнител на обществената поръчка за ремонта на сградата на кметството. Прогнозната стойност по нея бе 92 262,59 лева, а фирмата даде цена от 84 845.89 лева. Няколко години по-рано „Фариемс” извърши и ремонт на големия салон в читалището, който включваше подмяна на столовете, полагане на плочки и ремонт на конструкцията на подпокривното пространство.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *