След любов, пламнала от пръв поглед, чаровната дупничанка П. Лазарова и благоевградчанинът Хр. Широкански си казаха „да“ пред 150 гости

След любов, пламнала от пръв поглед, чаровната Петя Лазарова от Дупница и благоевградчанинът Христо вече официално са семейство Широкански. Двамата сключиха брак в присъствието на 150 гости, а сватбата се състоя в популярен комплекс в покрайнините на Благоевград. И както повелява традицията, младоженците спазиха всички ритуали. Разделиха си равни парчета от погачата, а Петя подчерта, че думата на съпруга й ще се чува, тъй като той е глава на семейството. Булката успя да настъпи избраника си, но както се оказа, Христо е проявил благородство и не е пожелал да „вземе надмощие“, за да не разсипе белите кецове с есенни мотиви на съпругата си

„Отдавна бях решила, че един ден на сватбата си ще бъда не с токчета, а с кецове. Купих си такива и намерих фирма в Стара Загора, която ги изрисува. На едната обувка бе изписано  моминското ми  име, а на другата  новата ми фамилия“, разказа за нестандартния си избор булката, която е служител в телекомуникационна компания.

Наред с родителите на младоженците Ваня и Павел  Широкански и Йорданка и Стоян Абрашкови, особено развълнуван бе прадядото на Христо – 95-годишният Павел Широкански. Ветеранът от Втората световна война присъства лично на сватбата и сбъдна мечтата си – да види поне един от  9-имата си правнуци женен.

На младото семейство кумуваха техните приятели Стефан Радков и Десислава Еманоилова, които ги сюрпризираха с обща екскурзия в планински курорт.

„Черешката на тортата“ в сватбената вечер бе появата на Духов оркестър – Благоевград, поканен от приятели на младоженеца като една специалните изненади. С песни, танци, тостове и музикални поздрави празненството продължи до малките часове на нощта, а гостите  пожелаха на Петя и Христо Широкански всеки ден от съвместния им живот да е като денят на тяхната сватба – изпълнен с много усмивки, щастие и любов.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *