СЛЕД МЕСЕЦИ НАПРЕЖЕНИЕ! Колежът по туризъм с нова акредитация, президентът проф. В. Жечев благодарен на всички, помогнали да се спаси частното висше училище

Колежът по туризъм в Благоевград получи нова акредитация за срок от 3 години. Добрата новина съобщи президентът на висшия колежански борд проф. Васил Жечев. Процесът продължи месеци, а основната спънка бе липсата на собствена база на частното висше училище. Това създаде сериозно напрежение за целия колежански екип и се наложи ръководството спешно да търси помощ от общината и областния управител.

„Благодаря на всички, които съдействаха и приеха присърце каузата ни. Благодаря на зам. кмета по хуманитарните дейности на общината Христина Шопова, на кмета Атанас Камбитов, на председателя на ОбС Радослав Тасков и на губернатора Бисер Михайлов. Благодаря на всички общински съветници и специално на Злата Ризова за това, че посочи грешка, която не бяхме прецизирали. Благодаря на председателя на настоятелството ни Петър Байкушев, който също не остана безразличен и направи много акредитацията ни да стане факт, и на всички, които бяха съпричастни към спасяването на учебното ни заведение“, искрен бе проф. Жечев.

Миналата година общинските съветници на Благоевград на два пъти търсиха изход от задънената улица с липсата на собствена база на Колежа по туризъм, което заедно с учебната и практическа подготовка е сред изискванията за акредитиране на частния колеж. Първото решение бе да се предостави безсрочно на колежа базата на част от бившето Първо основно училище, в което се помещава от години, но се наложи то да се прегласува на следваща сесия заради протест на съветничката Злата Ризова и предупреждение, че решението не е в полза на Колежа по туризъм, тъй като е незаконно. Редакцията за отдаване под наем за 10 г. влезе в законовите рамки и даде зелена светлина за финализиране на акредитационния процес.

Първата титла „Почетен професор“ за новия акредитационен период Висшият колежански борд присъди на Васил Топурковски, доктор по философия, експредседател на Македонския олимпийски комитет и личен приятел на покойния Иван Славков-Батето и на проф. Жечев. Отличието му бе връчено преди дни по време на церемонията „Спортист на годината на Северна Македония“, на която проф. В. Жечев бе специален гост по покана на организаторите. „Аз и Боро Мадич още преди години показахме на дипломацията, че българи и македонци трябва да се подкрепяме и уважаваме. От 2005 г. двамата сме  черковни побратими и сме пример за братски отношения и готовност във всеки момент да се отзовеш за другия“, посочи проф. Жечев.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Кире дУпетатино

    Да-а, пълната порнография с българското висше образование продължава под формата на безплатни софри и рефрените на “Поручик Голицин” и “Ванечка”… Бедна ми Българийо, жална ти майка с такива “професори”, “президенти” и кохортата дупелизачи!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *