След мониторинг сред хиляди служители държавната петролна компания на Сицилия награди бившия ромски кмет на Благоевград В. Радев с марков часовник, грамота и бонус над заплатата за отлична работа

Някогашният благоевградски ромски кмет Васил Радев получи марков ръчен часовник със сертификат и почетна грамота за най-добър служител в държавната петролна компания на Сицилия, където работи от 15 години. Наградата му беше връчена вчера от генералния директор на компанията на тържествена церемония, организирана в луксозен хотел в гр. Тао Ромина. Васко е отличен сред стотиците служители в своята категория – на обслужващите бензиновите колонки с определена търговска марка горива. Освен за най-добри количествени показатели благоевградчанинът взема награда и за най-любезно отношение към клиентите на бензиностанцията. Името му е посочено от негови колеги, клиенти и след обстоен едногодишен мониторинг от страна на преките работодатели.
“Много съм горд с отличието, което върви и с месечна добавка от 10 евро над заплатата ми, която ще получавам, докато работя тук”, сподели вчера по телефона минути след церемонията Радев, който беше видимо развълнуван. Това е голямо признание за мен, защото започнах като чистач в бензиностанцията и минах сам, без ничия подкрепа, няколко стъпала нагоре в йерархията. През цялото това време аз бях единственият българин в екипа на петролната компания и няма как това да не ме прави още по-горд. Това е огромно признание не само за мен, но и за хилядите ми сънародници, които избягахме да живеем и работим в Италия”, заяви той.
Извън блестящото отношение към него от страна на работодателите му, Васко съжалява само, че това лято не успял да си дойде в Благоевград за отпуската, защото има много работа. Бензиностанцията, на която работи, е в подножието на вр. Етна, а там целогодишно има огромен поток от туристи, които искат да видят прочутия вулкан. Особено се утежнила обстановката с туристопотока през месец май тази година, когато най-активният вулкан на стария континент изригна мощно след 27-годишно затишие и любопитството на хората достигна връхната си точка.
Припомняме, че популярният с титлата “ромски кмет” В. Радев навремето на всеки празник успяваше да намери финансиране за прочутите ромски оркестри, без които не минава нито един купон в махалата, освен това беше разработил система за събиране на продукти и дрехи, с които редовно се подпомагаха по-бедната част от жителите на квартала. В началото на новия век той обаче замина за Сицилия и за 2 г. успя да изтегли при себе си почти всичките си роднини. В Италия се родиха и внучетата му, които миналата година обаче бяха върнати в Благоевград, за да научат български език.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Мешерето

    Браво, значи манго може и да работи, както трябва, но в нормална държава…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *