СЛЕД НАЗНАЧЕНИЕ В УС НА ЮЗДП! Председателят на БСП – Кресна Петър Петров подаде оставка като партиен лидер и общински съветник

Председателят на БСП в Кресна Петър Петров подаде оставка като партиен лидер и като общински съветник. Причината за неговото оттегляне е прясното му назначение за член на УС на Югозападното държавно предприятие. Позицията е експертна, което предполага липса на политическа обвързаност, противното би довело до конфликт на интереси, поради което Петър Петров е решил да сложи край на партийната си кариера.

Както „Струма” писа, той се отказа по същата причина и от участие в депутатската листа на коалиция „БСП за България“, поради което се наложи вакантното място да бъде заето по спешност от кмета на Кресна Николай Георгиев в последния ден за регистрация.

Всъщност Петър Петров е подал в един ден – на 8 юни, и трите заявления за напускане. Сега предстои ОИК – Кресна да обяви предсрочното прекратяване на пълномощията му като общински съветник. На негово място ще влезе следващият кандидат в листата – Вела Сандрева, която наскоро се пенсионира като кмет на с. Брезница.

Предстои да бъде проведен избор на нов председател на БСП в Кресна. Заради участието си в парламентарните избори кметът Николай Георгиев излезе в платен отпуск, като дотогава общината ще се управлява от неговия заместник. 

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *