След недоволство в Баничан: Спряха проект на „Пирин спринг“ за бутилиране на трапезна вода

Спират проект на популярната фирма за бутилиране на минерална вода „Пирин спринг“ заради недоволство на жителите на гоцеделчевското село Баничан. Това заяви на среща с местните директорът на „ВиК” – Благоевград инж. Росица Димитрова. Тя обеща още жителите на населеното място да получават вода единствено и само от водопровод „Бараката“ и благодари на хората за активната гражданска позиция.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов пък обеща да провери всички сигнали за нарушения относно проекта на фирмата. „Спираме всичко и проверяваме всичко, което е минало като процедура“, заяви той и допълни, че лично ще информира местните за резултата. Те пък сигнализираха за ниско налягане на водата в горните махали.

Жителите на Баничан заявиха пред гостите на общоселското събрание, че инвеститорът, който бутилира минералната вода, не е направил нищо за селото. Напротив, сега искал да вземе и водопровода.

„Във „ВиК” сигнали за проблеми с водата в населеното място не са постъпвали”, категорична бе инж. Димитрова.

Припомняме, че в петък сутринта десетки жители на Баничан излязоха на протест и с жива верига спряха изкопната техника, която работеше в района на водопровода на селото.

Според мълвата сред местните „Пирин спринг“ е получила концесия, според която освен минерална вода ще бутилира и трапезна такава. Към момента фирмата има концесия за двата минерални извора в населеното място.

ВАСИЛ НИКОЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *